sunnuntai 18. elokuuta 2013

Panna cotta mansikoilla

Helppo ja hyvä jälkiruoka, jonka voi tehdä ajoissa jääkaappiin odottamaan ruokailijoita. Mansikoiden sijaan panna cottan päällä voi tarjoilla mitä tahansa omaan makuun ja kauteen sopivaa, passionhedelmästä raparperiin ja sitrushedelmiin.

Odottamassa vuoroaan
Panna cotta mansikoilla
(4 annosta)

2 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
1,5 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mansikoita kuutioina

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Lisää vaniljasokeri. Lisää valutetut liivatelehdet kuumaan seokseen yksi kerrallaan. Sekoita varovasti, jotta seos ei vaahtoa. Jaa annoskulhoihin. Ota lusikalla pinnalta pois mahdolliset kuplat. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli.

Lisää pinnalle kuutioidut mansikat juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kylmänä.


JK. Kokeilin joskus myöhemmin myös jugurttipannacottaa (muistaakseni HS:n ruokatorstain julkaiseman reseptin mukaisesti), joka oli raaka-aineiltaan kevyempi kuin normaali panna cotta. Kun tulee seuraavan kerran mieleen että pitäisikö kuitenkin kokeilla sitä jugurttiversiota niin, note to self, ei pidä - pysy tässä hyväksi havaitussa.

Jugurttipannacotta mangolla ja passionhedelmällä
 

#hyväjuttu: Renée Voltairen mysli

Päätin perustaa #hyväjuttu -tagin kaikille hyville tuotteille, joita on tullut testattua ja havaittua erinomaiseksi, jotta eivät pääse unohtumaan.

Tähän mennessä tällainen tag on tässä kotitaloudessa nopean mietinnän perusteella myönnetty jo ainakin erilaisia tomaattisoseita ja -pyreitä valmistavan Muttin Polpa-sarjalle, erilaisten "kasvissäilykkeiden" GoGreen-tuotemerkille, Knorrin Fond du Chefille (liemitiiviste), Pasta Factoryn tuorepastoille, Stadin panimon tuotteille, Kavlin luomumajoneesille ja Kukonharjan kukonpojalle.

 Nyt joukkoon liittyy Renée Voltairen mysli, jota testattiin kesällä. Erinomaisen hyvää, voin lämpimästi suositella! Tulee jäämään meidän kuivahyllyn vakituotteeksi. Saatavilla tällä hetkellä ainakin Anton&Antonista.

 

Porolevite

Nälkäisille vieraille alkupaloiksi, mums!


Porolevite
(6-8 annosta)

100 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g poron kylmäsavupaistia
0,5 omena
3 rkl ruohosipulia
Mustapippuri, suola

Notkista tuorejuusto. Hienonna poro, omena ja ruohosipuli. Sekoita ainekset tuorejuuston kanssa tasaiseksi tahnaksi.

Tarjoile esimerkiksi tumman leivän päällä ja koristele ruohosipulilla. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa.

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Täytetyt avokadot

Meille tarjoiltiin helteisenä heinäkuun lomapäivänä Itä-Suomen suunnalla lehtipihvien rinnalla täytettyjä avokadoja, jotka oli viedä tajun mennessään. Resepti oli kokille löytynyt facebookin newsfeedistä. Yritettiin myöhemmin veneellä muistella mitä kaikkea täytteessä oli - ehkä jotain tällaista!

 
 
Täytetyt avokadot
4 hengelle

4 kypsää avokadoa
1 kypsä mango
1-2 nippua korianteria
1-2 limeä
Purkillinen mustia papuja
1 punasipuli
1 rasia kirsikkatomaatteja
Suolaa ja muita mausteita oman maun mukaan

Valmista pavut ohjeen mukaan (huom, esim. valkovihreät pakkaukset omaavalla GoGreen-merkillä on valmiiksi kypsennettyjä papuja, jotka täytyy vain huuhdella). Pilko mango, kirsikkatomaatit ja punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Silppua korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Purista limeistä mehut päälle, mausta suolalla. Anna maustua ennen tarjoilua noin 30 minuuttia.

Puolita avokadot ja täytä salsalla. Tarjoile mahdollisimman nopeasti, etteivät avokadot ehdi tummua.