sunnuntai 18. elokuuta 2013

Panna cotta mansikoilla

Helppo ja hyvä jälkiruoka, jonka voi tehdä ajoissa jääkaappiin odottamaan ruokailijoita. Mansikoiden sijaan panna cottan päällä voi tarjoilla mitä tahansa omaan makuun ja kauteen sopivaa, passionhedelmästä raparperiin ja sitrushedelmiin.

Odottamassa vuoroaan
Panna cotta mansikoilla
(4 annosta)

2 liivatelehteä
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
1,5 dl maitoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl mansikoita kuutioina

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila levyltä. Lisää vaniljasokeri. Lisää valutetut liivatelehdet kuumaan seokseen yksi kerrallaan. Sekoita varovasti, jotta seos ei vaahtoa. Jaa annoskulhoihin. Ota lusikalla pinnalta pois mahdolliset kuplat. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli.

Lisää pinnalle kuutioidut mansikat juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kylmänä.


JK. Kokeilin joskus myöhemmin myös jugurttipannacottaa (muistaakseni HS:n ruokatorstain julkaiseman reseptin mukaisesti), joka oli raaka-aineiltaan kevyempi kuin normaali panna cotta. Kun tulee seuraavan kerran mieleen että pitäisikö kuitenkin kokeilla sitä jugurttiversiota niin, note to self, ei pidä - pysy tässä hyväksi havaitussa.

Jugurttipannacotta mangolla ja passionhedelmällä
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti