tiistai 29. toukokuuta 2012

Helpot kaura-vehnäkuitusämpylät



Pyöräytetään toisinaan illallisille omassa uunissa sämpylöitä kaupan tuoreen leivän sijaan. Tyypillisesti jauhopusseista löytyy perusohje, johon voi lisätä erilaisia siemeniä joko taikinavaiheessa tai kun sämpylät ovat menossa uuniin. 

Kaura-vehnäkuitusämpylät
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl suolaa
3 rkl siirappia
n. 5 dl kuitusämpyläjauhoja
50 g voita

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja mausteet, alusta jauhot taikinaan ja lisää viimeiseksi pehmeä voi. Tee löysähkö taikina. Anna taikinan kohota. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja anna niiden kohota. Paista sämpylät 225 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti