maanantai 11. marraskuuta 2013

Saksanpähkinöillä ja yrteillä kuorrutettua siikaa

Olin ottanut talteen Etiketin 3/2012 numerosta siikareseptin, jota päästiin vihdoin kokeilemaan isolla seurueella viime viikonloppuna. Leivänmuruista, oliiviöljystä, yrteistä ja pähkinöistä rakentuva tahna todettiin törkeän hyväksi! Tulee ehdottomasti kotitalouden vakiokäyttöön.

Siiat hengailemassa lasisissa uunivuoissa ennen kypsentämistä

Saksanpähkinöillä ja yrteillä kuorrutettua siikaa
(4 annosta)

1 pieni salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 1/2 dl tuoreita leivänmuruja
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai ruohosipulia
1 1/2 dl paahdettuja saksan- tai muita pähkinöitä
1 dl oliiviöljyä
600 g vaaleita kalafileita, esimerkiksi siikaa tai kuhaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Laita ne tehosekoittimen kulhoon leivänmurujen, yrttien ja pähkinöiden kanssa. Sekoita rouheeksi. Lisää öljy ja anna koneen käydä vain sen verran, että rouhe ja öljy yhdistyvät.

Poista kaloista ruodot ja laita ne leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Painele muruseos kalojen päälle. Voit halutessasi valuttaa kaloille vielä hieman öljyä.

Paista 8-15 minuuttia fileiden koosta ja paksuudesta riippuen. Tarjoa keitettyjen ja paistinpannulla öljyssä pyöräytettyjen vihreiden papujen kanssa. Myös voilla silattu perunamuusi sopii hyvin siian makuun.

Huom huom! Rennompana ruokajuomana mahdollisuus tarjoa pähkinäisen kalan kanssa viinin sijaan rapsakan humalaista pilsiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti