maanantai 11. marraskuuta 2013

Kukkakaali-vuohenjuustokeitto

Taas löytyi maukas keittoresepti! Vuohenjuuston makua ei tullut tämän reseptin mukaisilla suhteilla esiin niin voimakkaasti kuin olisin itse toivonut. Vuohenjuustofanien kannattaakin siis lisätä juustoa keittopohjaan vähän runsaammin kuin resepti ohjeistaa - sen lisäksi, että juuston voi toki tuoda myös osaksi keiton koristelua!


 
Kukkakaali-vuohenjuustokeitto
(6 annosta)

2 pientä tai 1 1/2 suurta kukkakaalia
1 sipuli
1 kotimainen omena
50 g voita
n. 5 dl maitoa
125 g vuohentuorejuustoa
n. 3 dl kuohukermaa
Suolaa, valkopippuria

Pinnalle:
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
2 kotimaista omenaa
Oliiviöljyä
Mustapippuria, suolaa
10 kpl salvianlehtiä

Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Kuori sipuli ja omena. Kuutioi omena ja viipaloi sipuli. Sulata voi kattilan pohjalla ja kuullota kasviksia hetki.

Kaada maitoa kattilaan niin, että kasvikset lähes peittyvät. Keitä kasvikset kannen alla pehmeiksi. Lisää keittoon vuohentuorejuusto ja soseuta.

Lisää keittoon kerma hiljalleen ja tarkista koostumus. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka kermaa. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.

Valmista lisuke. Paahda pähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Kuori omenat ja kuutioi ne pieneksi. Paista omenat öljyssä hieman pehmeiksi "al dente". Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Friteeraa salvianlehdet runsaassa oljyssä paistinpannulla rapeiksi, nosta lehdet talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Yhdistä pähkinät ja omenat, murskaa salvianlehdet sekaan. Annostele keiton pintaan ja koristele halutessasi tuoreilla salvianlehdillä. Tarjoa keitto tuoreen leivän, esimerkiksi foccacian, kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti