maanantai 11. marraskuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat

Glorian Ruoka&Viini-lehdestä bongattu maukas perusresepti kesäkurpitsojen täyttämiseksi - oliivit ja kaprikset tuovat kivan suolaisen maun!



Täytetyt kesäkurpitsat

4 pientä kesäkurpitsaa
8 kaltattua* ja kuutioitua tomaattia
2 sipulia
1 solo valkosipuli
1 rkl öljyä
2 rkl kaprista
1 dl mustia, kiveettömiä oliiveja
1 sitruuna
2 rkl persiljaa
2 rkl ruohosipulia
1-2 tl suolaa
1-2 tl sokeria
2-4 rkl oliiviöljyä
150 g parmesaania raastettuna

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Pese kurpitsat, poista kanta ja halkaise ne pituussuuntaan. Koverra lusikalla hieman sisusta pois. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes kurpitsat ovat hieman pehmentyneet.

Kalttaa* tomaatit. Tee täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota öljyssä pannussa pehmeiksi, noin 4 minuuttia. Laita sipulit kulhoon. Hienonna kaprikset ja oliivit. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Hienonna persilja ja ruohosipuli. Lisää kaprikset ja oliivit sekä tomaattikuutiot ja hienonnetut yrtit kulhoon. Lisää hieman suolaa, mutta vain vähän, sillä kaprikset ja oliivit ovat itsessään suolaisia. Mausta sokerilla, sitruunamehulla ja sitsuunankuoriraasteella. Lisää oliiviöljyä, jotta seoksesta tulee muhennosmainen.

Täytä kesäkurpitsat täytteellä, ripottele päälle parmesaaniraaste ja paista uunissa, kunnes juusto sulaa (noin 20 minuuttia).


*) Tomaattien kalttaaminen: Viillä tomaattien kuoreen risti. Laita tomaatit muutamassa erässä kiehuvaan veteen noin 10 sekunnin ajaksi tai kunnes tomaatin kuori alkaa käpristyä viiltojen reunoilta. Nosta tomaatit pois vedestä reikäkauhalla tai lusikalla ja kuori tomaatin kuori irti. Halkaise tomaatit ja poista siemenet sekä tomaatin puiseva kanta. Leikkaa malto pieniksi, noin 1/2 cm kokoisiksi kuutioiksi. 

Glorian Ruoka&Viini oli sitä mieltä, että maku on parempi kun tomaatit malttaa kaltata - kannattaa siis tsempata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti