lauantai 29. tammikuuta 2011

Fantastinen feta

Viime vuonna Hesari hämmensi ruokapöytäkeskusteluja julkaisemalla makutestitulokset eri fetajuustoista. Sokkotestin ykköseksi nousi Pirkan fetajuusto, jota tarttui tänään kaupasta mukaan. Superhyvää ja suht kevyttä keittoa!




Fetamurulla aateloitu tomaatti-katkarapukeitto
(n. 4 isoa annosta)

1 kg kypsiä tomaatteja
500 g kuorellisia katkarapuja
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
5 dl vettä
2-3 rkl kalafondia
1 iso fenkoli
ripaus sahramia
1/4 tl kuivattuja chililastuja
1 rkl (ruoko)sokeria
1 appelsiinin mehu
suolaa
150 g fetajuustoa
basilikaa

Kuori katkaravut ja ota niistä kuoret talteen. Kuori ja silppua hienoksi keltasipuli ja valkosipulin kynnet. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipuleita ja katkaravunkuoria 5 minuuttia. Lisää vesi ja fondi. Keitä seosta 15 minuuttia.

Kalttaa tomaatit. Kiehauta kattilassa vettä. Pistä tomaatti haarukkaan ja kasta se kiehuvaan veteen noin kymmeneksi sekunniksi. Tee tomaattiin viilto terävällä veitsellä ja poista kuori. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kova kantaosa.

Poista fenkolista tupsullinen yläosa ja kova kanta. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Purista katkarapu-sipuliliemi huolellisesti tiheän siivilän läpi. Kaada siivilöity liemi takaisin kattilaan ja lisää tomaattilohkot, fenkolisuikaleet, sahrami, chili, sokeri ja appelsiinimehu. Keitä aineksia noin 15 minuuttia tai kunnes fenkolit ovat pehmenneet. Tarkista maksu ja lisää tarvittaessa ripaus sokeria ja suolaa. Jos keitto on liian ohutta, suurusta se vaalealla maizena-suurusteella.

Nosta kattila pois levyltä ja lisää kuumaan liemeen aiemmin kuorimasi katkaravut. Älä keitä, jottei katkaravut sitkisty. Koristele valmiit keittoannokset murennetulla fetajuustolla ja basilikalla.



Mökkiversio keitosta syntyy kahdesta purkillisesta paseerattuja tai kokonaisina säilöttyjä tomaatteja. Katkarapujen asemasta voit käyttää pakastekatkarapuja (n. 500 g). Jos et käytä katkaravunkuoria, lisää fondin ja muiden mausteiden määrää oman maun mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti