sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Sienibriossit

Scandinavian Music Groupin innoittamana meillä leivottiin pari viikkoa sitten briosseja. Hyvän makuisia, mutta ulkonäköön jätimme hiomisen varaa - joulupukin lahjalistalle lisätään muffinssivuoat tai -muotit, joissa reuna ei ole tasainen vaan aaltoileva.

Vaikka ohje suositteli kookkaiden briossien tekemistä, jaoimme taikinan useampaan osaan jotta saatiin kokoluokaltaan normaalia leivonnaisia. Reseptin taka-ajatuksena oli että kookkaan briossinvoisi leikata viipaleiksi ja käyttää esimerkiksi sienileipien pohjana.


Kookkaat sienibriossit
(4 kpl)

3 rkl maitoa
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 - 3/4 dl sokeria
7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
5 munaa
175 gvoita

Täyte:
150 g paistettuja sieniä, esim. suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
50 g lampaan valkohomejuustoa

Voiteluun munaa

Sekoita haaleaan nesteeseen hiiva, suola ja sokeri. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita munaseos vuorotellen jauhojen (5-6 dl) kanssa hiivaliemeen. Kohota taikinaa tunti liinalla peiteltynä.

Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna pannu ja paista sienistä kosteus pois. Lisää voi ja kuumenna hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua jäähtyneet sienet.

Alusta briossitaikinaan loput jauhot (1-2 dl), pehmeä rasva ja juusto. Kauli taikina 30x30 cm levyksi. Silppua sienet ja levitä silppu taikinalevylle. Kääri taikina tiiviisti rullalle. Jaa rulla 4 osaan. Nosta taikinarullat voideltuihin 3-4 dl:n vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele briossit munalla ennen paistoa.

Voit myös sekoittaa sienisilpun taikinaan alustusvaiheessa. Jos jaat taikinan 8 osaan, paista briosseja 225-asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti