Kun perinteisen juustokastikkeen teko kypsyttää - tähän juustokastikkeen sijaan murustellaan vuohenjuustoa. Resepti on uusimmasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (7/2011), ja harvinaisen täynnä hyvältä vaikuttavia syysreseptejä.
Kurpitsa-vuohenjuustolasagne
(6-8 annosta)
Paahdetut kasvikset:
1 kg kurpitsaa (tai lähikaupan pettäessä esimerkiksi kesäkurpitsaa tai munakoisoa)
2 porkkanaa
2 isoa paprikaa
1 solovalkosipuli
1-2 punasipulia
1/2 dl oliiviöljyä
3-4 rosmariininoksaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
800 g kuorittuja (kirsikka)tomaatteja
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 1/2 dl kivettömiä kalamataoliiveja
1/2 dl tuoreyrttejä (esim. timjami, lehtipersilja)
Lisäksi
250 g vuohenjuustoa
n. 8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Poista kurpitsasta kuoret ja siemenet. Leikkaa kurpitsa pineiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Viipaloi paprikat. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Yhdistä kaikki kasvikset kulhossa. Sekoita öljy, rosmariininoksat ja mausteet joukkoon.
Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Kypsennä uunin keskitasossa noin 30 min.
Tee tomaattikastike kasvisten kypsyessä: Kaada säilötyt tomaatit kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä kannen alla noin 25 min. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit ja hienonna yrtit. Sekoita ne kastikkeeseen. Poista rosmariini paahdetuista kasviksista ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.
Kokoa lasagne: Murustele vuohenjuusto. Levitä hieman tomaattikastikerra uunivuoan pohjalle. Ripottele vuohenjuustoa päälle. Levitä kerros lasagnelevyjä päälle. Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä. Tee 3-4 kerrosta. Laita kastiketta päällimmäiseksi ja ripottele vuohenjuusto ja parmesaani pinnalle.
Kypsennä uunin keskitasossa noin 25 min. Tarkista aika lasagnelevypakkauksesta. Tarjoa esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.
Kurpitsa-vuohenjuustolasagne
(6-8 annosta)
Paahdetut kasvikset:
1 kg kurpitsaa (tai lähikaupan pettäessä esimerkiksi kesäkurpitsaa tai munakoisoa)
2 porkkanaa
2 isoa paprikaa
1 solovalkosipuli
1-2 punasipulia
1/2 dl oliiviöljyä
3-4 rosmariininoksaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
800 g kuorittuja (kirsikka)tomaatteja
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 1/2 dl kivettömiä kalamataoliiveja
1/2 dl tuoreyrttejä (esim. timjami, lehtipersilja)
Lisäksi
250 g vuohenjuustoa
n. 8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Poista kurpitsasta kuoret ja siemenet. Leikkaa kurpitsa pineiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Viipaloi paprikat. Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Yhdistä kaikki kasvikset kulhossa. Sekoita öljy, rosmariininoksat ja mausteet joukkoon.
Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Kypsennä uunin keskitasossa noin 30 min.
Tee tomaattikastike kasvisten kypsyessä: Kaada säilötyt tomaatit kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä kannen alla noin 25 min. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit ja hienonna yrtit. Sekoita ne kastikkeeseen. Poista rosmariini paahdetuista kasviksista ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.
Kokoa lasagne: Murustele vuohenjuusto. Levitä hieman tomaattikastikerra uunivuoan pohjalle. Ripottele vuohenjuustoa päälle. Levitä kerros lasagnelevyjä päälle. Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä. Tee 3-4 kerrosta. Laita kastiketta päällimmäiseksi ja ripottele vuohenjuusto ja parmesaani pinnalle.
Kypsennä uunin keskitasossa noin 25 min. Tarkista aika lasagnelevypakkauksesta. Tarjoa esimerkiksi vihreän salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti