Tyttöjen pikkujoulujen mustajuuripyreen ja korianterilla maustetun nieriän kaverina tarjoiltiin uunissa paahdettuja punajuuria sekä vuohenjuustomoussea.
Punajuuria voi paahtaa uunissa monella tavalla, mutta tällä kertaa noudatimme yksinkertaista lähestymistapaa: tuoreet punajuuret kuoritaan ja lohkotaan, ladotaan öljyttyyn uunivuokaan, ripotellaan päälle suolaa, lorautetaan päälle hunajaa ja oliiviöljyä ja laitetaan uuniin paahtumaan illallisen etenemiseen yhteensopivaksi ajaksi (reilu tunti, 200 astetta).
Vuohenjuustomousse
125 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
Sekoita pehmeä vuohenjuusto sekä puolet kuohukermasta. Lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu sekä ripaus suolaa. Vaahdota puolet kuohukermasta erillisessä astiassa. Nostele vaahdotetun kuohukerman joukkoon varovasti mutta tasaisesti vuohenjuusto-kermamousse.
Muista tehdä vuohenjuustomoussea riittävästi - se hupenee nopeasti!
Punajuuria voi paahtaa uunissa monella tavalla, mutta tällä kertaa noudatimme yksinkertaista lähestymistapaa: tuoreet punajuuret kuoritaan ja lohkotaan, ladotaan öljyttyyn uunivuokaan, ripotellaan päälle suolaa, lorautetaan päälle hunajaa ja oliiviöljyä ja laitetaan uuniin paahtumaan illallisen etenemiseen yhteensopivaksi ajaksi (reilu tunti, 200 astetta).
Vuohenjuustomousse
125 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
Sekoita pehmeä vuohenjuusto sekä puolet kuohukermasta. Lisää joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu sekä ripaus suolaa. Vaahdota puolet kuohukermasta erillisessä astiassa. Nostele vaahdotetun kuohukerman joukkoon varovasti mutta tasaisesti vuohenjuusto-kermamousse.
Muista tehdä vuohenjuustomoussea riittävästi - se hupenee nopeasti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti