lauantai 31. joulukuuta 2011

Blinit joulupöydässä

Kuten joulukuun kirjoitusten määrästä näkyy (ennen tätä vuoden viimeistä päivää se oli 0 kappaletta), meillä on viimeiset viikot eletty aika haipakkaa tahtia. Jotain on varmasti tullut syötyä, mutta se tuskin on ollut kotitekoista tai sitä ei ainakaan ole muistettu kuvata. Jouluna onneksi ehdittiin istumaan rauhassa alas ja nauttimaan hyvästä ruoasta - kaikesta grillilämmitetyistä laatikoista blineihin.

Lassen blinit
Ohje per 10 bliniä, löytyy myös tattarijauhopakkausten kyljestä

Pääperiaatteet: tee taikina riittävän ajoissa ja käytä paistamisessa tarpeeksi voita ja sopivan kuumaa pannua

4 dl bulgarianjugurttia tai kermaviiliä
20 g hiivaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 1/2 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lisäksi päällisiä oman maun mukaan, esimerkiksi mätiä, punasipulisilppua, smetanaa, sienisalaattia, punajuurta kuutioituna, suolakurkkuja kuutioituna, mustapippuria myllystä

Lämmitä jugurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota ainakin pari tuntua huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä (jääkaapissa).

Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blinipannulla (tai ohukaispannulla) voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa kuumana omien lisukesuosikkien kanssa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti