maanantai 15. huhtikuuta 2013

Makaronilaatikko

Onko mitään parempaa kuin sunnuntaina runsain mitoin tehty makaronilaatikko, jota voi syödä vielä maanatainakin työpäivän jälkeen! Ei muuten ole. Jos haluaa kesän korvilla kevyempää laatikkoa, juustoraaste kannattaa korvata osittain tai kokonaan tomaatin siivuilla, jotka ruskistuvat rapsakoiksi uunissa.


Makaronilaatikko
1 uunivuoallinen

400 g jauhelihaa
1-2 Knorrin tai muun valmistajan fond du chef -kuutioita (liha tai kasvis)
4-5 dl makaronia
2-3 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä oman maun mukaan
3 tomaattia
(2-3 dl juustoraastetta)
2 kananmunaa
3 dl maitoa tai ruokakermaa
(sieniä)
(tomaattimurskaa)
(koskenlaskijaa)
(paprikajauhetta, chiliä)

Keitä makaronit lähes kypsiksi fond du chef -kuutioilla maustetussa vedessä. Ruskista pilkotut sipulit ja jauheliha pannulla. Voit lisätä jauhelihan joukkoon oman maun mukaan esimerkiksi tomaattimurskaa, koskenlaskijaa, sieniä tai muita vihanneksia. Jauhelihaseos kannattaa maustaa reilusti suolalla, pippurilla, paprikalla, chilillä.

Kaada uunivuokaan makaronia ja jauhelihaseosta vuorotellen. Leikkaa tomaatit ohuiksi siivuiksi ja asettele matoksi seoksen päälle. Sekoita munat ja maito, ja kaada seoksen päälle. Halutessasi ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti