sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Riisipaperirullat

Syötiin taas tänään riisipaperirullia alkupalaksi kun odoteltiin lihan kypsymistä uunissa.  Superhelppoa ja tosi hyvää! Riisipaperin esitteli meidän kotitaloudelle tyttöjen pikkujouluissa Jutta, jonka jälkeen ollaan rullailtu vähintään kerran kuukaudessa. 

Riisipaperi laitetaan hetkeksi (1-2 min) veteen likoamaan (esimerkiksi laakeaan tarjoiluastiaan), jonka jälkeen sille asetellaan täytteitä ja rullataan kiinni kuten tortilla - paitsi että molemmat rullan päät kannattaa rullata kiinni, jotta rullan dippailu esimerkiksi soijaan, seesamiöljyyn tai sweet chili -kastikkeeseen onnistuu vaivatta. Mitä tiukempi rulla, sitä helpompi dippailla ja syödä. 

Rullan sisään voi laittaa esimerkiksi keitettyjä riisinuudeleita, salaattia, pähkinöitä, ituja, kevyesti keitettyä porkkanaa, kurkkua, katkarapuja, korianteria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti