lauantai 22. helmikuuta 2014

Ankanrintaa munakoison ja saksanpähkinöiden kanssa

Pari päivää tehnyt mieli ankkaa! Löydettiin sopiva resepti mutta ankan sijaan kaivettiinkin pakkasesta peltopyytä; toimi sekin ihan hyvin päärynän ja kasvisten kanssa.


Ankanrintaa munakoison ja saksanpähkinöiden kanssa
4 annosta

2 ankanrintaa (800 g)
1 iso salottisipuli
1 punasipuli
1 munakoiso
80 g kuorittuja saksanpähkinöitä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
sormisuoraa ja vastajauhettua mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
1 sitruuna
2 isoa kypsää päärynää

Pane uuni lämpiämään 225 asteeseen. Poista nahka ankanrinoista ja leikkaa sentin kuutioiksi.

Viipaloi salottisipuli ja punasipuli, leikkaa munakoiso pieniksi kuutioiksi ja paista niitä nahkakuutioiden kanssa isolla pannulla, niin että ne pehmenevät ja saavat vähän väriä.

Lisää pähkinän sydämet ja lämmitä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita persilja joukkoon.

Siirrä paistetut ainekset pannun reunoille, niin että keskelle jää tilaa. Paista siinä ankanrintoja yksi kerrallaan 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Purista puolen sitruunan mehu pannuun.

Pane puolet paistetuista vihanneksista vuokaan, mieluiten kannelliseen. Nosta ankanrinnat päälle ja sitten loput vihannekset. Peitä kannella tai alumiinifoliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.

Kuori päärynät, halkaise ne ja kaiva siemenet ulos. Pane ne sitten voideltuun uunivuokaan leikkuupinnat alaspäin. Purista toisen sitruunenpuolikkaan mehu päälle. Paista uunin  keskitasolla 5-10 minuuttia, kunnes päärynät saavat kauniin värin.

Viipaloi ankanrinnat ja lado ne paistettujen vihannesten päälle. Lohko päärynät ja nostele lihaviipaleideiden väliin kauniiksi riviksi. Valmista tarjottavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti