lauantai 18. tammikuuta 2014

Linssipata

Talvi tekee sen, että currytahnaa kuluu meidän keittiössä joka viikko. Jossain vaiheessa täytyy ehkä kokeilla sen tekemistä itsekin mutta toistaiseksi ollaan tyytyväisinä luotettu kaupan valmistuotteisiin. Etenkin arkisin pataan hulahtaa useita muitakin säilykkeitä, lähinnä ruotsalaisesta GoGreen -perheestä. Helppoa, nopeaa ja mahdollisuus muokata lopullinen padan sisältö sen mukaan mitä kyseisenä päivänä tekee mieli!


Linssipata
(2 hengelle)

2 dl punaisia linssejä
6 dl vettä
1 kasvisliemifondi (esim. Knorrin fond du chef tai vastaavat tuotteet)
300 g valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä
1 isohko punasipuli
tilkka öljyä
2 isoa porkkanaa
1-2 rkl punaista currytahnaa
1 limen mehu

Sekaan voi laittaa myös esim. papuja, viipaloitua kaalia, kuutioitua palsternakkaa (puhtaan juures-linssicurryn ohje), viipaloitua vesikastanjaa, katkarapuja - mitä mieli tekeekään!

Kuori porkkanat ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit kasaarissa tai kattilassa öljytilkassa. Lisää punainen currytahna ja sekoita se tasaisesti sipuleiden kanssa. Lisää porkkanapalat (ja muut kauemmin kypsennystä vaativat ainesosat) ja pyörittele niitä hetki kattilassa. Lisää vesi ja kasvisliemifondi. Anna kiehua kypsäksi (lisää mahdolliset muut vähemmän kypsennystä vaativat osat myöhemmässä vaiheessa mukaan, esim. katkaravut). Mausta suolalla ja limen mehulla.

Padan voi kypsentää myös uunissa lisäämällä kaikki ainekset sekä liemen pataan samaan aikaan, ja kypsentämään 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia (tai kunnes kaikki ainekset ovat kysepsiä).

Padan kanssa voi tarjota esimerkiksi riisiä, turkkilaiseen jugurttiin sekoitettuja kypsennettyjä kikherneitä tai/ja korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti