Kesä tulee! Ja jotta en joutuisi aina googlaamaan mitä siihen chimichurriin pitikään laittaa, tästä löytyy HS:n ruokatorstain julkaisema versio. Chimichurri maistuu aivan erinomaiselta grillatun lihan kanssa. Koska meidän pakkasesta löytyy usein peltopyytä, ollaan useimmin valmistettu kastike lintujen kanssa syötäväksi mutta muistan viime kesänä syöneeni chimichurria myös grillatun possun kanssa.
Chimichurri
2 dl silputtua lehtipersiljaa
1 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 dl silputtua korianteria
2 valkosipulinkynttä
3/4 tl kuivattua paprikaa
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Tarkista maksu: lisää tarvittaessa suolaa, happamuutta etikalla tai juoksevuutta öljyllä.
Huom! Anna maustua mielellään vuorokausi ennen käyttöä. (Mutta maistuu kyllä hyvältä suoraan tehosekoittimestakin käytettynä.)
Chimichurri
2 dl silputtua lehtipersiljaa
1 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
1/2 dl silputtua korianteria
2 valkosipulinkynttä
3/4 tl kuivattua paprikaa
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Tarkista maksu: lisää tarvittaessa suolaa, happamuutta etikalla tai juoksevuutta öljyllä.
Huom! Anna maustua mielellään vuorokausi ennen käyttöä. (Mutta maistuu kyllä hyvältä suoraan tehosekoittimestakin käytettynä.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti