tiistai 2. syyskuuta 2014

Katkarapuquiche

Huhtikuun Oliviasta löytyi näppärä quicheresepti, jonka lopputuloksena syntyi erittäin hyvän makuinen ja todella kauniin näköinen piiras. Tämän kokeilun myötä tullee käytettyä piirakoissa enemmän ranskankermaa perinteisen ruokakerman sijaan.

Kuva jäi ottamatta, vaikka piiras näytti syötävän hyvältä!

Katkarapuquiche

200 g kuorittuja katkarapuja
2 munaa
150 g ranskankermaa
1/2 dl kermaa
2-3 rkl tilliä
1/4 tl cayennepippuria
1/2 tl suolaa
4-5 kierrosta mustapippuria myllystä
1/2 juustoraastetta (emmental)
ruohosipulia

Painele suolainen piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi.

Yhdistä keskenään ranskankerma, kerma, rikotut kananmunat, tillisilppu, suola ja cayennepippuri. Levitä valutetut katkaravut piirakkapohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia kunnes pohja on kypsää ja täyte hyytynyt ja saanut kauniin rusehtavan värin. Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Koristele halutessasi esim. ruohosipulisilpulla.

Huom! Täytteeseen voi hyvin laittaa katkarapujen lisäksi esimerkiksi simpukoita ja/tai halkaistuja kirsikkatomaatteja. Jos käytät halkaistuja kirsikkatomaatteja, asettele ne katkarapujen päälle halkaisupinta ylöspäin ennen muna-kermaseoksen lisäämistä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti