Tehtiin valmistujaisiini alkupalaksi jokirapukeittoa. Keittoversio sävellettiin alunperin Äyriäistukusta saadusta reseptistä jättämällä tällä kertaa kampasimpukat pois ja lisäämällä tavallista sinisimpukanlihaa tilalle. Keitto on todella helppo tehdä ja tulee nopeasti isollekin porukalle.
Kampasimpukka-jokirapukeitto
(4 hengelle)
7 dl maitoa
2 dl kermaa
200 g kampasimpukan lihaa (korvattiin meillä sinisimpukalla)
200 g jokiravunpyrstöjä
1 punasipuli
öljyä
tomaattipyrettä
1 kalaliemikuutio
tuoretilliä
kurkumaa, valkopippuria, rouhittua mustapippuria ja suolaa
Freesaa punasipuli ja tomaattipyre öljyssä. Lisää maito, kalaliemikuutio ja kerma. Kun liemi kiehuu, lisää mausteet ja paloitellut kmapsasimpukat. Anna kiehua hiljalleen n. 4 minuuttia. Nosta levyltä ja lisää hakattu tilli ja jokiravut.
Kampasimpukat voi myös ruskistaa pannulla ja asetella jokirapukeiton päälle. Koristeluun voi käyttää tilliä ja hyvää oliiviöljyä.
Kampasimpukka-jokirapukeitto
(4 hengelle)
7 dl maitoa
2 dl kermaa
200 g kampasimpukan lihaa (korvattiin meillä sinisimpukalla)
200 g jokiravunpyrstöjä
1 punasipuli
öljyä
tomaattipyrettä
1 kalaliemikuutio
tuoretilliä
kurkumaa, valkopippuria, rouhittua mustapippuria ja suolaa
Freesaa punasipuli ja tomaattipyre öljyssä. Lisää maito, kalaliemikuutio ja kerma. Kun liemi kiehuu, lisää mausteet ja paloitellut kmapsasimpukat. Anna kiehua hiljalleen n. 4 minuuttia. Nosta levyltä ja lisää hakattu tilli ja jokiravut.
Kampasimpukat voi myös ruskistaa pannulla ja asetella jokirapukeiton päälle. Koristeluun voi käyttää tilliä ja hyvää oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti