sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Quinoa-salaatti granaattiomenalla ja fetalla

Tällaista erittäin helppoa salaattia tuli tehtyä omiin valmistujaisiin tarjolle. Päällä oli niin hirveä tohina että kuvat jäi valitettavasti ottamatta. :) Itse laitoin vihreät alle, quinoan väliin ja kaikki herkut - eli fetan, granattiomenan siemenet ja pinjansiemenet - päällimmäseksi, mutta saalatin voi koota ihan oman maun mukaan.

Quinoa-salaatti granaattiomenalla ja fetalla

Lehtisalaattia, rucolaa
Tuoreita mintunlehtiä
Kevätsipulia
Quinoaa tai couscousta
Fetaa
Granaattiomenan siemeniä
Paahdettuja pinjansiemeniä

Päälle: Pähkinäöljyä, limetin mehua

Valmista quinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Perkaa siemenet ulos granaattiomenasta. Silppua kevätsipuli, kuutioi feta ja paahda pinjansiemenet. Jäähdytä quinoa ja sekoita ainekset. Lurauta sekaan öljyä ja limettimehua.

2 kommenttia:

  1. Miten sä saat parhaiten granaattiomenan siemenet perattua siististi ja vaivattomasti? Tuntuu, että oon kokeillut kaikki kikat ja silti jokainen kerta on kuin lammasta teurastaisi: punaisia roiskeita keittiö ja vaatteet täynnä. Ja nopeaa se ei koskaan ole vielä ollut...

    VastaaPoista
  2. Mulla oli viimeksi käytössä taktiikka joka on ollut tähänastisista kaikkein nopein. Pyörittelin eka niitä vähän pöytää vasten (vähän rusahtelua, mietin että meneekö siemenet rikki mutta ei menneet lainkaan eli varmaan vain helpottivat irtoamista). Sitten keskeltä puoliksi ja teräväkärkisen lusikan kanssa aloin siemeniä irrottamaan. Ei roiskunut juuri yhtään ja irtosivat nopeasti. Sormilla irroittaessa roiskuu melkein koko ajan ja se on jotenkin kömpelöä ja sitten kaikki on tahmassa.

    Lisäksi niitä puolikkaita sitten vähän pilkon pienempiin osiin kun päältä on ensin siemenet irroitettu - ihan vaan käsillä taittamalla enkä veitsellä. Silloin ne irtoo jotakuinkin siististi ja saa taas uusia siemenrykelmiä esille.

    Hidasta kyllä edelleen on, mutta roiskuminen helpottuu kun käyttää teräväkärkistä lusikkaa.

    VastaaPoista