lauantai 4. kesäkuuta 2011

Rocky road -brownie

Uusimassa Glorian Ruoka&Viini -lehdessä oli monta herkullisen näköistä reseptiä - ensimmäisenä testaukseen pääsi browniet!


Suklaa menossa mikroon!
Brownie matkalla ruokapöytään


Rocky road -brownie
(15 kpl)

300 g tummaa suklaata
125 g voita
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
1 3/4 vehnäjauhoja

Kuorrutus:
300 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 tl voita
4 dl pieniä vaahtokarkkeja - mitä vähemmän sitkeitä, sen parempi

Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele neliskulmainen kakkuvuoka (noin 20x20 cm) huoneenlämpöisellä voilla. Vuoraa vuoka leivinpaperipalalla, jonka reunat ulottuvat kahdelta sivulta vuoan reunojen yli nostokahvoiksi. Voitele leivinpaperi pehmeällä voilla.

Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi. Sulata voi-suklaaseos mikrossa miedolla lämmöllä 20 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen.

Lisää sokeri, suola ja kananmunat sulaan suklaaseen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot joukkoon. Kaada taikina vuoaan. Paista kakkua uunin keskitasossa n. 45 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista ja kakkuun upotettuun puutikkuun jää kosteita muruja.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan haaleaksi noin 1 tunti.

Valmista kuorrutus: Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa. Lämmitä kerma kädenlämpöiseksi. Kaada kerma suklaan sekaan koko ajan sekoittaen. Sekoita voi joukkoon lisäämään kiiltoa. Jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, lämmitä sitä hetki mikrossa.

Levitä 1/3 suklaakuorrutteesta vuoassa olevan kakun pinnalle. Asettele vaahtokarkit kakulle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä loppu suklaa karkkien päälle. Pane kakku jääkaappiin n. 2 tunniksi, kunnes suklaa on jähmettynyt.

Irrota tarvittaessa brownie veitsellä vuoan reunoista. Nosta kakku vuoasta leivinpaperikahvojen avulla ja leikkaa paloiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti