sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Paahdettu tomaattikeitto

Lasse oli taas viime viikolla tuonut kotiin Iltalehden (vai Ilta-Sanomat?), jonka sivulta bongasin pari hyvää tomaattireseptiä. Alla vähän modattu ohje tomaattikeittoon, jota syötiin tällä kertaa vuohenjuuston, ruisleipäkrutonkien ja basilikan kanssa. Ohje toimii hyvin pohjana myös ruokaisammalle keitolle, esimerkiksi fetan ja katkarapujen kanssa.



Paahdettu tomaattikeitto
(4 annosta)

1,2 kg tomaatteja
3-4 valkosipulinkynttä
2 isoa sipulia lohkoina
1/2-1 punainen chili
öljyä
3 rkl tomaattipyrettä
2 dl vettä
2 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria

Pinnalle esim. paahdettuja leipäkrutonkeja, tuoretta basilikaa tai ruohosipulia.

Huuhtele ja kuivaa tomaatit. Voitele uunivuoka öljyllä. Lisää vuokaan tomaatit, kokonaiset valkosipulinkynnet, sipulit ja chili. Pyöräytä kaikki ainekset öljyssä. Paahda 200 asteisessa uunissa puoli tuntia.

Kaada vuoan sisältö kattilaan liemineen. Lisää tomaattipyre ja vesi. Kuumenna ja hauduta 15 minuuttia. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Soseuta keitt sauvasekoittimella ja tarkista maku. Siivilöi keitto. Tarjoile paahdettujen leipäkuutioiden ja tuoreiden yrttien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti