lauantai 5. marraskuuta 2011

Mausteinen suklaakakku, inkiväärikerma ja appelsiinia

Tämän vuoden hittijälkkärin resepti löytyi Hesarin ruokatorstaista. Reseptin mukaisella cayennepippurimäärällä kakusta tulee jo hyvinkin tymäkkä, joten kannattaa pitäytyä ainakin ensimmäisellä tekokerralal reseptin määrissä vaikka epäilyttäisi että maistuuko pippuri missään. Meillä pidetiin kakkua reseptin mukaisesti yön yli jääkaapissa - rakenne tiivistyy ja kaipa ne mautkin jollain tasolla kietoutuvat paremmin yhteen.



Mausteinen suklaakakku, inkiväärikermaa ja appelsiinia

200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 dl sokeria
1 tl aitoa vaniljasokeria
5 munaa
1 rkl vehnäjauhoa
1 tl cayennepippuria
1/2 tl kanelia
ripaus rouhittua mustapippuria

Kakun ohessa tarjottavaksi:
 2dl kermaa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä (jos haluaa vahvan kakun kylkeen neutraalimpia makuja niin voi jättää kokonaan pois tai lisätä vähän kerrallaan ja maistaa milloin maku on sopiva)
1/2 tl aitoa vaniljasokeria
appelsiiniviipaleita
kanelia

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä suklaa ja voi. Poista liedeltä, lisää joukkoon sokerit ja sekoita, kunnes seos on sileää. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi jauho sekä mausteet.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 190-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. Kakku on valmis, kun se on asettunut reunoilta, mutta hytisee vielä hieman keskeltä. Varo paistamasta kakkua liian kuivaksi. Jäähdytä kakku ritilällä, peitä kelmulla ja anna veätytyä jääkaapissa yön yli. Kakun voi tarjoilla jo samana päivänä, mutta yön yli vetäytyessään koostumuksesta tulee tiiviimpi ja kakun maku nousee aivan uusiin sfääreihin.

Sekoita kerma, inkivääri ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Leikkaa kakku paloiksi ja lusikoi päälle  inkiväärikermavaahtoa. Viimeistele appelsiiniviipaleella sekä kanelilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti