lauantai 24. marraskuuta 2012

Pebre eli chileläinen tomaattisalaatti

En enää muista minkä ruoan lisukkeeksi tein tätä Etiketti-lehden (3/12) reseptin mukaista tomaattisalaattia, mutta siitä tuli niin hyvää että resepti piti ehdottomasti tuoda tänne arkistoon! Lehdestä löytyi muitakin hyviä napostelureseptejä (mm. empanada-pastejoille!), mutta mitään niistä ei vielä ole ehditty testaamaan. Eli jos törmäätte tähän vanhaan Etiketti-lehteen niin ei kannattaa ottaa talteen!

Pebre eli chileläinen tomaattisalaatti
1/2 kurkku
250 g kirsikkatomaatteja
1 kesäsipuli varsineen
1 miedohko chilipalko

Kastike
1 rkl sokeria
1/2 tl sormisuolaa
3 rkl sitruunamehua
1 rkl rypsiöljyä
1 dl hienonnettua, tuoretta korianteria

Kuori kurkku, poista siemet ja kuutioi. Puolita (/laita kolmeen osaan jos isoja) tomaatit. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Viipaloi tai kuutioi chili.

Sekoita kastikeainekset. Lisää seos kasvisten joukkoon. Sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti