lauantai 24. marraskuuta 2012

Rucola-tomaattipiirakka

Tämä resepti on pyörinyt kauan pöydän nurkalla mutta ei vielä koskaan päässyt tuotantoon asti. Olen aina päätynyt kuitenkin samoja aineksia sisältävään tomaatti-vuohenjuustopiiraaseen. Ennen kuin onnistun kadottamaan koko reseptin, laitan sen varmuuden vuoksi tänne ylös - tarkoituksena on testata tätä versiota ensi sunnuntaina!

Täytyy vielä sanoa, että olen tähän asti käyttänyt aina Sunnuntain suolaista piirakkapohjaa piirakoissa ja ollut todella tyytyväinen makuun ja koostumukseen. Mutta nyt kun saatiin yleiskone talouteen, voi olla että enemmän tulee tehtyä alusta asti myös piirakkataikinoita.



Rucola-tomaattipiirakka
(8 annosta)

Taikina
2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl perunahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia
1-2 rkl kylmää vettä

Täyte
150 g pehmeää vuohenmaitojuustoa
1 kananmuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
200 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku rucolaa
2 tl oliiviöljyä

Sekoita kaikki taikina-ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuorattuun pieneen (n. 20x30 cm) uunivuokaan.

Sekoita vuohenmaitojuusto, kananmuna ja mausteet tasaiseksi seokseksi. Levitä seos ohuelti piirakkapohjalle ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Nosta piirakka jäähtymään ritilälle.

Halkaise tomaatit ja revi salaatinlehdet. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Nosta seos piirakan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti