lauantai 24. marraskuuta 2012

Pinaatti-fetapiiras

Uusi suolaisten piirakoiden top 3-suosikkiresepti on löytynyt! Pitkään listaa on hallinneet tässä kotitaloudessa kirsikkatomaatti-vuohenjuustopiiras ja sipuli-ricottapiiras mutta tämä resepti yltää samalle tasolle!



Pinaatti-fetapiiras
(10-12 annosta)

Taikina
125 g voita tai margariinia
2 dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sipulijauhetta
125 g maitorahkaa

Täyte
pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
300 g pinaattia (myös sulatetulla pakastepinaatilla onnistuu)
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
100 g fetajuustoa

Nypi rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivin- ja sipulijauhe murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta viileään täytteen teon ajaksi.

Hienonna purjo ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla. Lisää hieman silputut pinaatit ja kypsennä. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, pinaatti ja mausteet.

Kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy piirakka- tai foliovuokaan. Levitä päälle sipuliseos, paloittele fetajuusto ja ripottele sipuliseoksen päälle.  Kaada viimeiseksi päälle pinaatti-munaseos. Paista 225-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti