sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Klassinen hampurilainen

Joulupukki toi Lasselle Viiden tähden hampurilainen -kirjasen, jossa 52 erilaisen hampurilaisreseptin lisäksi perehdytetään kotikokkeja hampurilaisen oikeanlaisen koostumuksen löytämiseen - oikeanlaisten sämpylöiden leipomisesta pihvitaikinan muotoilemiseen sekä kompottien ja kastikkeiden tekoon. Erittäin hyvä kirja, joka varmistanee sen, että hampurilaisia syödään tässä kotitaloudessa edelleen kuukausittain.



Klassinen hampurilainen
Neljälle

4 sämpylää
500 jauhettua naudanlihaa
1 keltuaisesta tehty annos majoneesia
3 tl hunajaa
10 g maapähkinöitä
1/2 sipuli
4 maustekurkkua
jäävuorisalaattia

Muodosta sinappikastike itse tehdyn majoneesin pohjalle. Lisää majoneesipohjaan 3 tl hunajaa sekä n. 10 g monitoimikoneessa jauhettuja maapähkinöitä. Sekoita joukkoon sipuli- ja kurkkukuutiot ja laita hetkeksi maustumaan jääkaappiin. 

Halkaise sämpylät ja paahda sämpylänpuoliskoja 2 minuuttia uunissa grillivastuksen alla. Irrota jäävuorisalaatin lehdet. Levitä sinaappikastike sämpylänpuoliskoille. 

Kokoa hampurilaiset aloittaen sämpylöiden alapuoliskoista: lisää pihvi, muutama lehti jäävuorisalaattia, tomaattikastikse ja kanneksi sämpylöiden yläpuoliskot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti