maanantai 6. tammikuuta 2014

Paahdettu kurpitsakeitto

Mikkeliläinen ravintola tarjoili meille Jurassic rockin yhteydessä kesän 2013 lopulla keittiön tervehdyksenä paahdettua kurpitsakeittoa - sen jälkeen keittoa on tehty meillä melkein kuukausittain!


Paahdettu kurpitsakeitto
Kuudelle hengelle

1 kg kurpitsaa
1-2 sipulia
öljyä, hunajaa
1-2 dl kasvislientä
2-3 dl kermaa
suolaa, pippuria, muskottipähkinää
pähkinöitä
1 omena

Kuori ja kuutioi kurpitsa sekä sipulit. Paahda leivinpaperin päällä uunissa 200 asteessa noin tunti tai matalemmissa asteissa hetki pidempään. Kuutioiden päälle voi pirskautella ennen uuniin menoa vähän öljyä ja hunajaa. Pidä kuutioita silmällä paahtamisen loppupuolella, jotta ne eivät kuivu liikaa. Maku tulee vähän paahteisemmaksi, jos ruoanlaittoaikataulun puitteissa on mahdollisuus pitää kuutioita uunissa (200 astetta matalammalla lämpötilalla) hieman kauemmin.

Ota kuutiot uunista ja laita ne isoon kattilaan kasvisliemen kanssa, soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä. Kuumenna kiehuvaksi.

Ripottele keittoannosten päälle paahdettuja pähkinöitä ja omenakuutioita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti