maanantai 6. tammikuuta 2014

Peurawallenbergit

HS:n kuukausiliite vaikutti (taas) meidän viikonloppuruokiin heti ilmestymisensä jälkeen. Otettiin pakkasesta peuran jauhelihaa ja pyöriteltiin korppujauhoissa - kylkeen hasselbackan perunoita ja parsakaalia. Note to self: ensi kerralla vähän maltillisemmin kermaa niin saa pidettyä pihveissä kauniin pyöreän muodon puikulaisuuden sijaan.


Peurawallenbergit

4 katajanmarjaa
400 g peuran jauhelihaa
2 tl suolaa
3 dl kermaa
2 dl korppujauhoja
voita
puolukoita

Valmista pihvitaikina tehosekoittimessa tai käsin. Murskaa katajanmarjat pieniksi muruiksi. Laita jauheliha tehosekoittimeen suolan ja katajanmarjojen kanssa. Pyöräytä pari kierrosta. Pahe tehosekoitin pyörimään hiljalleen ja kaada kerma ohuena nauhana sekaan. Pyöritä, kunnes massa on tasaista. Laita pihvitaikina pursotinpussiin. Anna tasaantua kylmässä noin tunti ennen paistamista.

Leikkaa pussiin iso reikä, jotta massa tulee helmposti ulos (näin saadaan HS:n mukaan kuohkeampia pihvejä). Ripottele pellille ohut kerros korppujauhoja ja pursota massasta pienehköjä pyörylöitä jauhojen päälle. Ripottele pyörylöiden päälle korppujauhoja ja paina ne kevyesti paistinlastalla pihvin muotoisiksi.

Paista pihvit pannulla voin kanssa ruskeiksi molemmilta puolilta. Peurawallenbergin voi jättää sisältä hieman raa'aksi. Tarjoile puolukoiden kanssa.

Update 10.12.2015: Näistä kannattaa testata myös 4/2015 Etiketin versio vaahterasiirapilla ja rosmariinilla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti