sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Grillattu vihreä parsa ja appelsiini-salviasiirappi

Olin ottanut lehtileikkeen talteen viime vuoden keväällä Hesarin ruokatorstaista, varmaan viime kesän grillailuja ajatellen. Oli kuitenkin jäänyt testaamatta; onneksi löytyi tänä kesänä mukaan - appelsiini-salviasiirapista tuli allekirjoittaneen ehdoton grillisuosikki! Uppoaa hyvin myös grillattujen porkkanoiden kanssa.

Salviaa ei kannata säästellä vaan laittaa reippaasti, balsamiviinietikan kanssa taas kannattaa olla tarkkana. Siirappi kannattaa tehdä ajoissa valmiiksi, jotta se ehtii tekeytyä hetken ennen tarjoilua (~20-30 min) - balsamiviinietikan kirpakin terä ehtii sen aikana taittua ja salvia päästä oikeuksiinsa.


Appelsiini-salviasiirappi
1 3/4 dl vastapuristettua appelsiinimehua
1/2 dl valkoista balsamiviinietikkaa
3/4 dl ruokokidesokeria
1-2 rkl silputtua tuoretta salviaa
merisuolahiutaleita

Mittaa appelsiinimehu, valkoinen balsamiviinietikka ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä ilman kantta n. 5-10 minuuttia, kunnes kastike hieman sakeutuu ja muuttuu siirappimaiseksi. Mausta lopuksi tuoreella salvialla ja suolalla. Tarkista maku.

Grillattu vihreä parsa
1 kg vihreää parsaa
2-3 rkl oliiviöljyä
merisuolahiutaleita

Poista parsoista varren puumainen alaosa. Kuori parsat ohuelti jos tarpeen. Valele parsat oliiviöljyllä ja grillaa joko parilapannussa tai grillissä kauniin värisiksi ja kypsiksi, muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta (parsojen paksuudesta riippuen). Tarjoa appelsiini-salviasiirapin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti