sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Mascarponevaahdolla täytetty kirsikka-pistaasikakku

Ei ole mitään parempaa kuin suklaakakut! Tämän Hesarin julkaiseman kirsikkakakkureseptin taikina on aivan erinomaisen makuinen. Resepti on alun perin Kakkujen kuningattaret -nimisestä Ruokatoimittajat-yhdistyksen tekemästä kirjasta.

Kakun kostutukseen voisi käyttää hieman reippaampaa satsia kuin ohjeessa on suositeltu mutta ohjeen mukaisellakaan määrällä kakku ei jää liian kuivaksi. Koristeluun kannattaa varata hetki aikaa, jolloin suklaarouheen sijaan ehtii sulattamaan ohjeen mukaisesti suklaata ja levittämään sitä ohuina vanoina juustokuorrutteen ja kirsikoiden päälle.. Visuaalisesti vielä nätimpi kokonaisuus tulee kun kirsikoihin jättää varret kiinni!

instagram-muistoja kakkukesteiltä
Mascarponevaahdolla täytetty kirsikka-pistaasikakku
(n. 15 pientä palaa)

Pohja
150 g voita
2 dl fariinisokeria
3 munaa
1 dl pistaaseja kuorittuna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 dl kermaa

Kuorrutus ja täyte
250 g mascarponetuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kivettömiä hapankirsikoita (esim. Stollenwerk)

Kostutus
1/2 dl vettä
3 rkl kirsikkalikööriä

Pinnalle
tuoreita kirsikoita
sulatettuja suklaata, suklaalastuja tai kaakaojauhetta

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan vatkaten.

Leikkaa pistaasit karkeaksi rouheeksi veitsellä tai monitoimikoneessa. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, pähkinärouhe, leivinjauhe ja kuivat mausteet keskenään. Sekoita kuivat aineet taikinan joukkoon vuorotellen kerman kanssa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (tilavuus 1 1/2 litraa). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kakku irtoilee hieman vuoan reunoista. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ja kumoa kakku leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä täysin.

Leikkaa kakku kahdeksi levyksi.

Sekoita mascarponejuusto, pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Vatkaa seosta, kunnes tahna paksuuntuu levitettävän notkeaksi. Valuta hapankirsikat liemestä. Sekoita kostutusliemi kupissa.

Nosta pohjimmainen kakkulevy tarjoilulautaselle. Kostuta likööriliemellä. Levitä puolet mascarponetäytteestä kakkupohjan päälle. Nostele päälle hapankirsikoita. Nosta päälle kakkulevy, kostuta se ja levitä päälle loput juustotäytteestä. Muotoile pinta veitsellä aaltoilevaksi. Voit myös halutessasi pursottaa juustokuorrutteen kakun pinnalle sopivalla tyllalla.

Koristele kakku tuoreilla kirsikoilla ja sulatetulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti