tiistai 2. syyskuuta 2014

Artisokka-kapristahna

Hesarin ruokatorstaista löydetty resepti - toimii erittäin hyvin maalaisleivän kanssa! Nopeampi tehdä ja maultaan vähänsuolaisempi kuin aiemmin testattu artisokkatahna.


Artisokka-kapristahna

1 prk (280g / 170g) veteen säilöttyjä artisokansydämiä
2 rkl sitruunamehua
1 silputtu valkosipulinkynsi
1/2 dl laadukasta kylmäpuristettu oliiviöljyä (voi laittaa reilumminkin - vaikuttaa tahnan jämäkkyyteen!)
2 rkl pieniä kapriksia
2 rkl silputtuja tuoreyrttejä (esim. timjami, basilika, lehtipersilja)
ripaus vastarouhittua mustapippuria

Valuta artisokansydämet siivilässä. Painele niistä lusikan avulla mahdollisimman paljon nestettä pois. Siirrä artisokansydämet korkeareunaiseen kulhoon.

Lisää sitruunamehu, kuorittu ja silputtu valkosipulinkynsi ja öljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta valutetuilla kapriksilla, yrteillä ja mustapippurilla.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa joko suolaa tai pippuria. Jos tahna on liian paksua, lisää tilkka öljyä. Tarjoa rapeaksi paahdettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa (esim. paahda leipäviipaleita 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti