perjantai 5. lokakuuta 2012

Gero Hottingerin rahkatorttu

Leivoin 5/2012 Viini-lehden alla olevan reseptin mukaisesti rahkatortun muutama viikko sitten, koska rahkapullat ja -tortut on aina kuuluneet omiin suosikkeihin. Aiemmin en niitä ole kuitenkaan tehnyt itse.

Lopputuloksesta jäi kuitenkin jotain hampaankoloon. Taikina nousi kauniisti uunissa mutta valmis rahkatorttu oli omasta mielestäni kuitenkin aika lattea eikä missään nimessä kovinkaan kuohkea. (Voi olla että jossain vaiheessa on jokin asia mennyt pieleen.) Tomusokeri ei myöskään kauaa näkynyt tortun pinnalla koristeluvaiheessa, koska torttu on niin kostea; marjat sen sijaan toimivat.

Siitä huolimatta voi olla, että tulee joskus yritettyä toisen kerran - maku oli nimittäin kohdillaan!

Gero Hottingerin rahkatorttu
12 palaa

6 munaa
3 dl sokeria
750 g rahkaa
70 g voita
1 rkl mannahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 sitruunan kuori raastettuna
1 tl vaniljasokeria
voita vuoan voiteluun

Lisäksi
tomusokeria
400 g marjoja
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl sokeria

Erottele munankeltuaiset ja -valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja kaada joukkoon tortun muut ainetkset valkuaisia lukuunottamatta. Sekoita hyvin.

Lisää lopuksi vaahdotetut valkuaiset varovasti sekoittaen rahkataikinaan. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna tortun jäähtyä ennen kuin irroitat sen vuoasta.

Ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoile sokerilla ja balsamiviinietikalla maustettujen marjojen kanssa.

Viini-lehti vinkkaa että rahkatortun voi tehdä hyvin valmiiksi jo edellisenä päivänä ja säilyttää tarjoilua varten jääkaapissa. Eli hyvä valinta jos on ruokailua varten paljon valmisteltavaa muuten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti