lauantai 20. lokakuuta 2012

Kalaburgeri ja thaisalaatti

Tässä kombossa osui molemmat osat kohdalleen! Mieletön tuoksu ja yhtä mieletön maku. Vetää välillä vertoja perinteiselle lihapurilaiselle, koska on kevyempi - ruokailua seuraavaa tuntia ei tarvitse viettää sohvalla farkkujen ylin nappi auki.



Kalaburgerit
4 annosta

500 g haukea, turskaa tai siikafileetä
1 salottisipuli
2 valkosipunlinkynttä
1-2 chiliä
2 tl punaista thai currytahnaa
3 munaa
1 1/2 dl korppujauhetta
1 limetin mehu
1 dl korianteria hienonnettuna
2 rkl makeaa chilikastiketta
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Lisäksi
1 dl majoneesia
1 rkl limettimehua
1/2 dl korianteria hienonnettuna
4 viipaletta leipää

Hienonna kala veitsellä hyvin pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita kaikki kalapihvien ainekset keskenään. Muotoile massasta pihvejä ja paista ne runsaassa öljyssä kypsiksi.

Mausta majoneesi limettimehulla ja korianterilla. Paahda leipäviipaleet. Levitä majoneesia leiville, nosta lämmin kalapihvi tai pari leivän päälle ja valuta pintaan majoneesia. Tarjoa thaisalaatin kanssa.

Thaisalaatin kastike muhimassa

Kokin apuri
Thaisalaatti
4 annosta

1/2 dl limettimehua
1 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3/4 tl suolaa
2 tl makeaa chilikastiketta
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 dl korianteria hienonnettuna
1/2 dl basilikaa hienonnettuna
1 kurkku leikattuna tulitikkumaiseksi
1 paprika leikattuna tulitikkumaiseksi
1-2 dl ituja

Sekoita limettimehuun öljy, mausteet ja yrtit. Laita kurkku- ja paprikatikut sekä idut kulhoon, kaada salaattikastike päälle. Anna maustua puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti