lauantai 20. lokakuuta 2012

Karitsan paahtopaistisiivut ja karpalo-sipuli-hilloke

Karpalo-sipuli-hillokereseptin olen aiemmin ottanut jonkin ankkapatén reseptin yhteydestä mutta se meni vallan erinomaisesti myös karitsan paahtopaistin kyljessä! Valkosipulidipin testaaminen jäi toiseen kertaan. Paahtopaistia oli tällä kertaa tarjolla osana venäläistä alkupalapöytää mutta se menee erittäin hyvin pääruokanakin, kunhan varaa riittävästi lihaa ruokailijaa kohden.

Zakuska!

Karitsan paahtopaisti ja valkosipuli-sitruunamelissadippi
(3-4 annosta)

400 g karitsan paahtopaistia
1 prk kermaviiliä
1 ps valkosipulidippijauhe (tai murskattua valkosipulia)
1 dl sitruunamelissaa hienonnettuna

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen kypsentämistä. Pyyhi mahdollinen ylimääräinen marinaadi pois paahtopaistin pinnalta. Ruskista paahtopaisti kuumassa pannussa tilkassa öljyä joka puolelta. Nosta ruskistettu paahtopaisti uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta. Tällöin liha jää sisältä punertavaksi. Jos haluat paistin kypsäksi, paista kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Ota paisti uunista ja kääri alumiinifolioon. Anna vetäytyä ennen leikkaamista.


Karpalo-sipuli-hilloke ankkapatélle

1 punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl vettä
200 g pakastekarpaloita
1,5 dl hillosokeria

Kuori ja hienonna sipuli. Lämmitä kattilassa öljy ja kuullota sipulia kevyesti muutama minuutti. Lisää vesi, karpalot ja hillosokeri. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti