maanantai 2. toukokuuta 2011

Kirsikkatomaatti-vuohenjuustopiiras

Jennin valmistujaisissa debyyttinsä tehnyt kirsikkatomaatti-vuohenjuustopiiras pääsi myös vapun aattoillan noutopöytään. Resepti löydettiin Koti&Keittiö -lehden bistro-extrasta, muiden bistroherkkujen seasta.



Kirsikkatomaatti-vuohenjuustopiiras
8-10 annosta

Pohja:
2dl venhäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
75 g voita
3 rkl vettä

Täyte:
250 g kirsikkatomaatteja (kannattaa varata vähän reilu - näyttää hölmöltä jos tomaatit loppuu kesken!)
1 prk pehmeää vuohenjuustoa
1,5 dl ruokakermaa

Alkuperäisessä reseptissä mennään 1 prk vuohenjuustolla, mutta itse laitoin ensimmäisellä tekokerralla kaksi - yhdestä ei olisi millään riittänyt normaalia piirakkaavuokaa täyttämään. Vappuna ohensin purkillista vuohenjuustoa 1,5 dl ruokakermalla ja lopputulos oli jopa parempi koska täyte ei halkeillut uunissa vaan pysyi tasaisena - ja mikä tärkeintä, vahva vuohenjuuston maku säilyi.


Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää paloiteltu rasva ja vesi ja nypi nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa. Kääri valmis taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Huuhtele tomaatit ja leikkaa kukin tomaatti kolmeksi viipaleeksi.

Kauli taikina ohueksi ympyräksi ja painele se irtopohjavuoan tai piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Pehmennä vuohenjuustoa ensin hieman ja levitä se sitten taikinan päälle. Asettele päälle tasaisesti tomaattiviipaleet.

Riivi timjaminoksista lehdet. Ripota piiraan päälle timjamia, sormisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Paista piirakkaa 225-asteessa uunissa, kunnes pohja on kypsä ja pinta kauniin paahtunut (n. 25 min).

Nosta piirakka jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista. Lorauta kypsän piirakan päälle hieman hyvää oliiviöljyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti