Parsareseptien kokoelma täydentyy yhdellä eilisten kokkailujen jäljiltä. Lasse nappasi Ilta-Sanomista (sic) talteen parsavaahtoreseptin, jota testailtiin välittömästi. Älyttömän hyvää! Helppo tehdä ja parsan maku säilyy vaahdossa vahvana.
Parsavaahto
4 annosta
500 g vihreää parsaa
1 dl ranskankermaa
suolaa, ripaus sokeria, ripaus jauhettua valkopippuria
10 lehteä basilikaa
1 rkl sitruunamehua
1 liivatelehti
1 dl kuohukermaa
Huuhdo parsat ja poista kuihvahtanut tyviosa. Kuori ja paloittele parsat. Leikkaa nuput erikseen. Keitä varsia ja nuppuja suolalla maustetussa vedessä. Poista nuput kiehuvasta vedestä noin minuutissa, ja keitä varsia 3-5 minuuttia. Nosta vedestä ja jäähdytä.
Soseuta parsojen varsipalat ranskankerman ja mausteiden kanssa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma.
Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista kuiviksi. Lisää joukkoon 2 rkl kiehuvaa vettä ja sekoita kunnes liivatteet liukenevat veteen. Kaada liivateseos nauhana parsatahnaan.
Jaa seos neljään annosmaljaan tai lasiin. Hyydytä kylmässä noin 4 tuntia (tai esim. yön yli).
Korista annokset parsanupuilla ja yrtinoksilla. Tarjoa lisäkkeeksi paahdettua leipää tai tuoretta rapeaa maalaisleipää.
Nuput ja varret kiehumassa |
Parsavaahto
4 annosta
500 g vihreää parsaa
1 dl ranskankermaa
suolaa, ripaus sokeria, ripaus jauhettua valkopippuria
10 lehteä basilikaa
1 rkl sitruunamehua
1 liivatelehti
1 dl kuohukermaa
Huuhdo parsat ja poista kuihvahtanut tyviosa. Kuori ja paloittele parsat. Leikkaa nuput erikseen. Keitä varsia ja nuppuja suolalla maustetussa vedessä. Poista nuput kiehuvasta vedestä noin minuutissa, ja keitä varsia 3-5 minuuttia. Nosta vedestä ja jäähdytä.
Soseuta parsojen varsipalat ranskankerman ja mausteiden kanssa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon vaahdotettu kerma.
Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista kuiviksi. Lisää joukkoon 2 rkl kiehuvaa vettä ja sekoita kunnes liivatteet liukenevat veteen. Kaada liivateseos nauhana parsatahnaan.
Jaa seos neljään annosmaljaan tai lasiin. Hyydytä kylmässä noin 4 tuntia (tai esim. yön yli).
Korista annokset parsanupuilla ja yrtinoksilla. Tarjoa lisäkkeeksi paahdettua leipää tai tuoretta rapeaa maalaisleipää.
Parsavahtoa tulee noin 1,5 dl ruokailijaa kohden |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti