Vaahtoresepti osui käteen kun etsiskelin kevyttä ja helppotekoista jälkkäriä tuhtia illallista päättämään. Resepti on alunperin Avotakasta mutta kulkeutunut meidän huushollin testilistalle kaverin kautta - kerran aiemmin siis jo juhlissa testattu ja hyväksi havaittu.
Moussesta saa hyvin juustomaisen vähentämällä limen ja kermavaahdon osuutta - toisaalta jos haluaa raikkaampaa ja vähemmän juustomaista niin voi käyttää runsaalla kädellä limeä. Kannattaa maistella mikä tuntuu tilanteeseen sopivalta!
Mascarpone-suklaavaahto
4 hengelle
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
400 g mascarpone-juustoa
2 rkl limetin mehua
2 tl raastettua limetin kuorta
200 g jäisiä vadelmia
1 dl rouhittua suklaata, esim. Dajm
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Lisää joukkoon mascarpone-juusto. Lisää seokseen limetin mehu ja -kuori sekä kohmeiset vadelmat. Kääntele vaahtoon suklaarouhe.
Moussesta saa hyvin juustomaisen vähentämällä limen ja kermavaahdon osuutta - toisaalta jos haluaa raikkaampaa ja vähemmän juustomaista niin voi käyttää runsaalla kädellä limeä. Kannattaa maistella mikä tuntuu tilanteeseen sopivalta!
Mascarpone-suklaavaahto
4 hengelle
1 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
400 g mascarpone-juustoa
2 rkl limetin mehua
2 tl raastettua limetin kuorta
200 g jäisiä vadelmia
1 dl rouhittua suklaata, esim. Dajm
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Lisää joukkoon mascarpone-juusto. Lisää seokseen limetin mehu ja -kuori sekä kohmeiset vadelmat. Kääntele vaahtoon suklaarouhe.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti