maanantai 2. toukokuuta 2011

Kolmen juuston parsapiirakka

Keväällä Koti&Keittiö -lehdestä bongattu parsaresepti, joka osoittautui erittäin maukkaaksi!

Kokki ja parsat



Kolmen juuston parsapiirakka
6-8 annosta

1/2 pkt (à 800 g) isoja lehtitaikinalevyjä
400 g vihreää parsaa

Täyte:
1 prk (125 g) pehmeää Valion sinihomejuustoa
200 g raejuustoa
2 dl parmesaaniraastetta
1 muna
mustapippuria

Leikkaa parsojen puumainen tyviosa pois. Esikeitä parsoja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä nopeasti jääkylmässä vedessä. Halkaise parsat pituussuunnassa kahtia.

Kauli sulanut taikinalevy hieman suuremmaksi, suorakaitee muotoiseksi levyksi. Aseta taikina leivinpaperin avulla matalareunaiseen, suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan.

Sekoita kulhossa kaikki juustot ja muna. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Levitä juustoseos taikinalevylle. Aseta halkaistut parsat lomittain pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti