keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Bataatti-kurpitsakeitto

Sain ihanan vinkin Stockan nettisivuilla olevasta bataatti-kurpitsakeitosta, jota testasimme heti viikonloppuna synttärijuhlien alkuruokana. Kurpitsaneliöt tuo jännän lisän perusbataattikeittoon, kannattaa kokeilla!

Bataatti-kurpitsakeitto
Neljälle

500 g bataattia
250 g kurpitsaa
2 sipulia
2 porkkanaa
suolaa
maustepippuria myllystä
8 kokonaista neilikkaa
(kastikefondia)
chiliä tai cayennepippuria oman maun mukaan
1 dl öljyä

Pese, kuori ja pilko kasvikset ja kuullota ne tilkassa öljyä. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät kunnolla. Mausta suolalla ja kasvisfondilla, maustepippurilla ja kokonaisilla neilikoilla. Hauduta kypsäksi noin 30 minuuttia.

Kuori ja paloittele kurpitsa puolen senttimetrin kuutioiksi. Ripottele päälle hieman suolaa ja anna vetäytyä noin 5 minuuttia. Kuullota kurpitsakuutiot pannulla.

Poista neilikat lusikalla ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää joukkoon kuullotetut kurpitsat. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon chili tai cayennepippuri sekä öljy. Tarkista maku.

Tarjoa keitto kuumana ja ripottele halutessasi pinnalle esimerkiksi cayennepippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti