tiistai 22. marraskuuta 2011

Muscavadomuffinit ja vaahterasiirappimousse


Muscavadokakkua ja vaahterasiirappimoussea
(pellillinen muffineja)

100 g muscavado-sokeria
2 kananmunaa
100 g ruskistettua voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kaardemummaa
2 rkl tummaa rommia

Kaardemummaa ei kannata laittaa täyttä teelusikallista, koska peittää inkiväärin ja melkein kanelinkin maun täysin alleen. Seuraavaksi kokeillaan 0,5 teelusikallisella, joka antanee enemmän tilaa muille mauille.

Sekoita jauhot ja mausteet. Vaahdota sokeri ja kananmunat, sekoita joukkoon vehnäjauho-mausteseos ja ruskistettu sulatettu voi. Lisää rommi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan tai pieniin kahvikuppeihin / muffinivuokiin ja paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. 

Vaahterasiirappimousse:
100 g mascarponejuustoa
1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl vaahterasiirappia
1/2 rkl sitruunamehua

Sekoita ainekset keskenään ja vatkaa vaahdoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti