sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Lammaspiirakka



Lammaspiirakka

1 pkt rukiista piirakkataikinaa
500 g lampaan paistijauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk fetajuustoa kuutioina
3/4 dl oliiveja
250 g miniluumutomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna

Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta fetajuusto ja oliivit, halkaise minilumutomaatit. Pianele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuullota sipulit öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Hauduta täytettä miedolla lämmöllä ilman kantta 5-10 minuuttia.

Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Kaada jauhelihatäyte vuokraan. Asettele pinnalle fetakuutiot, miniluumutomaatit ja oliivit. Paista edelleen 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti