keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Punajuuri-palsternakkakeitto

Löysin Hesarin Ruokatorstai-opuksesta älyttömän helpon mutta törkeän hyvän makuisen punajuurikeittoreseptin. Keitä, soseuta ja kumoa joukkoon purkki ranskankermaa - siinä se on! Ollaan tehty keittoa reseptin bongaamisen jälkeen jo kahdesti, mutta koskaan ei ole ollut kameraa niin lähellä että oltaisiin ehditty nappaamaan kuva ennen kuin keitto on kattilanpohjalta kokonaan kaavittu parempiin suihin..


Punajuuri-palsternakkakeitto

400 g raakoja punajuuria
100 g palsternakkaa
200 g sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
8 dl vettä
2 paahtoleipäviipaletta
2 kasvisliemikuutiota
3 rkl ranskankermaa (lisää enemmän oman maun mukaan)
1 dl hienonnettua basilikaa
mustapippuria
pekonia

Kuori ja paloittele kasvikset ja laita ne kattilaan. Lisää vesi, liemikuutiot ja leipäviipaleet. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto tehosekoittimella ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ranskankerma, hienonnettu basilika ja mausta mustapippurilla.

Ruskista pekonit ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Ripottele niitä keittoannoksen pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti