sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Oeuf cocotte

Resepti on Modernia ranskalaista kotiruokaa -kirjasta, joskin on tullut ruokana vastaan itselle ensimmäisenä ystävämme mestarikokki Jannen toimesta. Jannen version pohjalle laiteettiin munakoison ja tomaatin sijaan muistaakseni kevysti paahdettuja fenkolin ja palsternakan siivuja sekä pieneksi pilkottua prociuttoa (toimii erinomaisesti!).

Jos haluaa pienemmän annoskoon, ruoan voi tehdä myös esimerkiksi munakuppiin ja käyttää kananmunan sijaan viiriäisenmunia.

Uuniin menossa


Munan kypsyys on makuasia - meillä olisi riittänyt pari minuuttia lyhempi uuniaika!
Oeuf cocotte
4 annosta

1 munakoiso
1 iso keltaispuli
3 rkl oliiviöljyä
2 isoa tomaattia
1 dl hienonnettua koriantenria
4 munaa
1 dl kuohukermaa
 suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Pane uuni lämpiämään 150 asteeseen. Kuori ja kuutioi munakoiso ja sipuli. Kuumenna öljy isossa pannussa ja kuullota munakoiso- ja sipulikuutioita ruskistamatta niitä. Leikkaa tomaatit karkeaksi silpuksi ja lisää pannuun. Peitä kannella ja anna kiehua 5-6 minuuttia, kunnes seos vähän soseutuu. Lisää korianteri, mutta säästä lusikallisen verran. Jaa kasvisseos neljään uuninkestävään annosvuokaan ja riko jokaiseen muna. Sekoita kerma ja loppu korianteri ja lusikoi vuokiin. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Kaada uuninpannulle kiehuvaa vettä aja aseta annosvuoat siihen. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes munat hyytyvät. Lisukkeeksi käy rapeaksi paahdettu maalaisleipä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti