sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Paahdettua ankanrintaa, metsähunajaa ja veriappelsiinia

Tämän reseptin keräsin talteen joku rauhallinen sunnuntai kun olin kuljeksimassa Stockan Herkussa ja osuin maistijaisten aikaan juustotiskin vieressä olevaan maistelukeittiöön. On varmaan paras ankkaresepti mitä koskaan ollaan tehty - seesamiöljy on aivan lyömätön!


Paahdettua ankanrintaa, metsähunajaa ja veriappelsiinisalaattia
2 rkl metsähunajaa
2rkl soijaa
4 kpl ankanrintaa

2 kpl veriappelsiinia
1 kpl punasikuri
30 g ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl soijaa
1 rkl balsamicoa
1 tl seesamiöljyä
2 tl sokeria

Leikkaa ankasta mahdolliset ylimääräiset rasvat pois. Leikkaa nahkaan ristiviillot noin sentin välein, varo kuitenkin leikkaamasta rasvan läpi lihaan saakka. Sekoita metsähunajaa ja soija kulhossa. Pyörittele ankat marinaadissa ja anna marinoitua yön yli.

Valmista vinegretti sekoittamalla kulhossa balsamico, soija, seesamiöljy ja sokeri. Leikkaa veitsellä appelsiinistä kuori pois ja irroita jokainen segmentti veitsellä niin ettei niihin jää ollenkaan kuorta tai siemeniä.

Laita ankat kylmään paistinpannuun nahkapuoli alaspäin ja paista keskilämmöllä noin 5-6 minuuttia, kunnes nahka on rapea. Käännä ja paista vielä toiset 5-6 minuuttia ja anna ankan vetäytyä 5 minuuttia. Leikkaa ankka ohuiksi siivuiksi ja annostele lautaselle punasikurin, appelsiinin ja ruohosipulin kanssa. Pirskottele annoksen päälle valmistamaasi vinegrettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti