sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tomaatti-chorizo-juustopasta

Hesarin ruokatorstai osui viime viikolla pastaohjeensa kanssa nappiin! Tuli testattua sattumalta heti ja lopputulos oli niin hyvä että resepti oli pakko ottaa talteen. Mahdollisuus myös varioida täytteitä jos chorizo ei aina sytytä! Noudata kokoamisohjeita, vaikka epäilyttäisi - lopputulos on todella hyvä!



Tomaatti-chorizo-juustopasta
1 l keitettyä gnocchipastaa - anna jäädä vähän raa'aksi! (7 dl keittämätöntä)
800 g tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 dl kasvislientä
3 valkosipulia
2 tl ruokosokeria tai hunajaa
1 tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
300 g tuoremakkaraa, esim. karitsan yrttimakkaraa tai chorizoa

Juustotahna:
150 g vuohenjuustoa
2 dl raastettua pecorinoa tai parmesaanijuustoa
500 g buffalomozzarellaa
1 keltuainen

Sekoita usossa korkeareunaisessa uunivuoassa (n. 25x35 cm) tomaattimurska, kasvisliemi, kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet, sokeri, timjami ja suola.

Viipaloi makkarat ja ruskista pannulla. Nosta kastikkeen joukkoon. Sekoita juustotahnan ainekset keskenään kulhossa mahdollisimman tasaiseksi tahnaksi.

Nostele pastat tomaattikastikkeen päälle. Lusikoi päälle juustotahnaa nokareina. Jos olet viitseliäs, lusikoi juustotahnaa gnocchien sisälle.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut pastan päälle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti