lauantai 17. syyskuuta 2011

Espanjalainen liha-makkarapata

Talvi tulee! Villasukat ja kynttilät esiin, takka tulille ja pata porisemaan.





Espanjalainen liha-makkarapata
4-5 annosta pieneen nälkään

700 g karjanlanpaistilihaa
200 g bratwurstia, grillibalkanmakkaraa tmv.
1-2 sipulia maun mukaan
2 valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
2 tl timjamia
1 iso punainen paprika
2 rkl vahvaa tomattipyrettä
2 rkl chilikastiketta
400 g tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä

Ruskista lihapalat öljyssä pannulla muutamassa erässä. Viipaloi makkarat, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää makkarat ja sopilut pannulle, kääntele aineksia muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Mausta lihaseos suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja timjamilla. Nosta lihat pataan. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Paloittele paprika ja lisää pataan tomaattipyreen, chilitahnan ja tomaattimurskan kanssa. Kaada punaviini päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Padan kanssa voi tarjota esimerkiksi riisiä.

Mitä enemmän lisäät tomaattimurskaa ja punaviiniä, sitä juoksevampaa pata on - lisää aineksia siis oman maun mukaan.


Meillä oli ekaa kertaa käytössä Polpan tomaattimurskaa, joka tulee löytämään tiensä vastedeskin meidän säilykekaappiin. Padassa näkyvät kirsikkatomaatit olivat suoraan Polpan tomaattisäilykkepurkista ja ihan taivaallisen makuisia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti