Meillä tehdään arkiruokana paljon pastaa, ja kun joka toinen viikko napsii penneä ja joka toinen viikko tagliatelleä niin tulee sellainen olo että mielellään kokeilisi jotain muutakin - kunhan on pastaa. Valion jostain mainoslehdykästä leikkasin talteen kaksi ihan perusreseptiä, jolla saa hyvää arkisapuskaa suhteellisen nopeasti.
Cannelonien haastava puoli on se, että kärsivällisyyden täytyisi riittää putkien täyttämiseen (edes jollain tasolla). Canneloni on siis paksuhko, pyöreä pastaputki, jonka sisään voidaan laittaa erilaisia täytteitä ja paistaa uunissa sopivan kastikkeen kanssa.
Canneloneja on meillä aikaisemminkin tehty katkaraputäytteellä. Jos on kuitenkin enemmän aikaa hääriä keittiössä, niin kannattaa ehdottomasti harkita italialaista pastavuokaa. Se on ehdottomasti paras uunipastaruoka, jota olen koskaan syönyt!
Cannelonit
(4 annosta)
250 g canneloneja
Täytä cannelonit reseptin mukaisesti valmistetulla täytteellä ja lado suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Kaada päälle ohjeen mukainen tomaattimurska-kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 25 minuuttia.
Jauhelihatäyte
(4 annosta)
500 g paistijauhelihaa
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2 pilkottua paprikaa, herneitä tai muuta omaan makuun sopivaa kasvista
2 rkl (makeaa)chilikastiketta
1 dl juustoraastetta
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää kuutioidut sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää pilkotut kasvikset ja anna kypsyä hetken. Mausta. Nosta levyltä ja anna hetken jäähtyä. Lisää juustoraaste.
Päälle
2,5 dl ruokakermaa (esim. Valion Kolme sipulia tai Kolme juustoa)
400 g tomaattimurskaa
2 dl juustoraastetta
***
Pesto-kasvistäyte
(4 annosta)
2-4 pilkottua paprikaa tai tomaattia, herneitä, maissia tai muuta omaan makuun sopivaa kasvista
2 valkosipulinkynttä
4-6 rkl pestoa
1 prk raejuustoa
Paista kasvissekoitus ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta pannu levyltä. Lisää pesto ja raejuusto. Mausta.
Päälle:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl pestoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2,5 dl ruokakermaa (esim. Valion Kolme sipulia tai Kolme juustoa)
2 dl juustoraastetta
Cannelonien haastava puoli on se, että kärsivällisyyden täytyisi riittää putkien täyttämiseen (edes jollain tasolla). Canneloni on siis paksuhko, pyöreä pastaputki, jonka sisään voidaan laittaa erilaisia täytteitä ja paistaa uunissa sopivan kastikkeen kanssa.
Canneloneja on meillä aikaisemminkin tehty katkaraputäytteellä. Jos on kuitenkin enemmän aikaa hääriä keittiössä, niin kannattaa ehdottomasti harkita italialaista pastavuokaa. Se on ehdottomasti paras uunipastaruoka, jota olen koskaan syönyt!
Cannelonit
(4 annosta)
250 g canneloneja
Täytä cannelonit reseptin mukaisesti valmistetulla täytteellä ja lado suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Kaada päälle ohjeen mukainen tomaattimurska-kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 25 minuuttia.
Jauhelihatäyte
(4 annosta)
500 g paistijauhelihaa
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1-2 pilkottua paprikaa, herneitä tai muuta omaan makuun sopivaa kasvista
2 rkl (makeaa)chilikastiketta
1 dl juustoraastetta
Ruskista jauheliha pannulla. Lisää kuutioidut sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Lisää pilkotut kasvikset ja anna kypsyä hetken. Mausta. Nosta levyltä ja anna hetken jäähtyä. Lisää juustoraaste.
Päälle
2,5 dl ruokakermaa (esim. Valion Kolme sipulia tai Kolme juustoa)
400 g tomaattimurskaa
2 dl juustoraastetta
***
Pesto-kasvistäyte
(4 annosta)
2-4 pilkottua paprikaa tai tomaattia, herneitä, maissia tai muuta omaan makuun sopivaa kasvista
2 valkosipulinkynttä
4-6 rkl pestoa
1 prk raejuustoa
Paista kasvissekoitus ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta pannu levyltä. Lisää pesto ja raejuusto. Mausta.
Päälle:
400 g tomaattimurskaa
2 rkl pestoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2,5 dl ruokakermaa (esim. Valion Kolme sipulia tai Kolme juustoa)
2 dl juustoraastetta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti