lauantai 3. syyskuuta 2011

Valkosuklaa-karpalokakku

Meidän kotitalous on hurahtanut irtopohjavuokaan sekä liivatelehtiin ja sehän näkyi myös rapujuhlissa odotetulla tavalla! Alla Fazerin ohjeen mukainen resepti. Itse aina systemaattisesti kasvatan suklaan osuutta - etenkin valkosuklaan tapauksessa - jotta sen maku tulisi kakussa vahvemmin esille. Päädyin myös laittamaan karpalot juustokakkumaisesti kakun päälle ja jätin kinuskikastikkeen myös seuraavaa kertaa odottamaan, koska kakkua leikatessa tuosta reseptin mukaisesta versiosta saattaa saada aikaiseksi vähän sotkua (kun kinuskikastike alkaa valua täytteen välistä - siihen kun ei liivatteita tule).


Valkosuklaa-karpalokakku
n. 12 annosta

Pohja:
150 g kaurakeksejä
75 g voita
1 rkl fariinisokeria

Täyte:
200 g valkoista suklaata (kannattaa laittaa reippaammin nimim. suklaan ystävä)
4 dl paksua turkkilaista maustamatonta jugurttia
2 dl kuohukermaa vatkattuna
1/2 dl sitruunamehua
3 liivatetta
250 g karpaloita
2 dl kinuskikastiketta

Murenna keksit hienoksi jauhoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon fariinisokeri. Sekoita voisula ja keksijauho. Painele keksiseos halkaisijaltaan 23 cm irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa (30 sekunnin jaksoissa, tehoista riippuen n. 1-2 min). Sekoita suklaa jugurtin joukkoon. Vatkaa kerma ja sekoita kermavaahto jugurttiseokseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita siihen liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet. Yhdistä liivate- ja jugurttiseos ja sekoita hyvin.

Kaada keksipohjan päälle puolet jugurttiseoksesta. Ripottele sen päälle karpalot (säästä muutama koristeluun). ja valuta 1 dl kinuskikastiketta karpaloiden päälle (säästä loput tarjoiluun). Lusikoi loput jugurttiseoksesta karpaloiden ja kinuskin päälle.

Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Koristele valkosuklaasta vuolluilla lastuilla ja tuoreilla karpaloilla.

Jos haluaa käyttää ennemmin juustokakkumaista kiiltopintaa, sen ohje löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti