Meillä ruvetaan nyt leipomaan leipää enemmän kotona! Onko mikään parempaa kuin saada sellaisia sämpylöitä, joissa on juuri oikea määrä (eli riittävästi) juuri niitä siemeniä joita haluaa?!
Rouheiset luomusämpylät (suoraan Myllärin jauhopaketista!)
n. 18 kpl isoja sämpylöitä
50 g hiivaa
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
0,4 dl rypsiöljyä
n. 1 kg luomusämpyläjauhoja
siemeniä oman maun mukaan
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja noin 6 dl sämpyläjauhoja. Sekoita hyvin ja anna taikinajuuren tekeytyä peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Lisää suola, öljy ja loput jauhot taikinaa vaivaten. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 15 minuuttia. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Rouheiset luomusämpylät (suoraan Myllärin jauhopaketista!)
n. 18 kpl isoja sämpylöitä
50 g hiivaa
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1 1/2 tl suolaa
0,4 dl rypsiöljyä
n. 1 kg luomusämpyläjauhoja
siemeniä oman maun mukaan
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja noin 6 dl sämpyläjauhoja. Sekoita hyvin ja anna taikinajuuren tekeytyä peitettynä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. Lisää suola, öljy ja loput jauhot taikinaa vaivaten. Kohota taikinaa peitettynä lämpimässä noin 15 minuuttia. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti