lauantai 3. syyskuuta 2011

Kesäkuun iltamat

Löysin kesäkuulta valokuvia, joissa on selkeästi otettu muistiin toimivia reseptejä mutta nyt reseptit ovat tiessään! Lisäilen tarkat ainekset tänne kun löydän oikeat ohjeet, mutta tässä jo kuvat katseltaviksi. Mikä yllätys että tarjolla on ollut kirsikkatomaatti-vuohenjuustopiirakkaa!

Hedelmäsalaatti

Juuressalaatti


Kirsikkatomaatti-vuohenjuustopiiras

Timjami-sitruunafetaa
25.9.2011: Vihdoin oli aikaa selailla vanhoja lehtiä, ja niistä löytyikin hyvin hukkuneita reseptejä.

Kerroshedelmäsalaatti
4-6 annosta

200 g (pakaste)vadelmia
1 kiivi
1 banaani
1 prk säilykepapaijapaloja
100 g ananaskirsikoita

Kastike
3 rkl papaijapalojen lientä
1 limetin mehu
3 rkl vaaleaa siirappia

Kuori kiivi ja banaani ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Valuta papaijasäilykkeen liemi talteen ja leikkaa papaijapaloja halutessasi pienemmiksi. Poista ananaskirsikoista verholehdet, huuhtele ja kuivaa hedelmät. Nostele hedelmät ja vadelmat kerroksittain tarjoiluastioihin. Sekoita papaijaliemi ja limettimehu siirappiin. Valuta liemi tasaisesti hedelmien päälle. Anna maustua viileässä hetken aikaa ennen tarjoilua.

***

Timjami-sitruunafeta

200 g fetajuustoa
3 rkl oliiviöljyä
muutama oksa tuoretta timjamia
1/2 sitruunan raastettu kuori
veitsenkärjellinen murskattua valkosipulia
ripaus rouhittua mustapippuria

Sekoita oliiviöljy, timjami, sitruunankuori, valkosipuli sekä mustapippuri kulhossa. Nostele paloiteltu fetajuusto kevyesti marinadin joukkoon. Tarjoile salaatin kanssa tai tikuta maustuneet fetajuustopalat esimerkiksi vesimeloninpalojen kanssa coctailtikkuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti